“Az élő denevérek megléte a vuhani laborban nem összeesküvés, hanem tény”

Biztonsági őr áll a Vuhani Virológiai Intézet épülete előtt Hupej tartomány székvárosában, Vuhanban 2021. január 27-én. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi, a koronavírus eredetének felkutatásával megbízott szakértőinek kéthetes karanténja január 28-án ér véget a koronavírus-világjárvány legelső, ismert gócpontjának számító Vuhanban. MTI/EPA/Roman Pilipej
not image

Borbély Fanni

2021. június 15. - 20:35

A Sky News Australia riportere hétfőn csatlakozott a “Tucker Carlson Tonight” című műsorhoz, hogy megossza az újonnan nyilvánosságra hozott videót, amely látszólag azt mutatja, hogy a Vuhani Virológiai Intézet denevéreken és “humanizált egereken” kísérletezik vírusokkal, valamint a kutatókról készült felvételt, amint a terepre mennek denevéreket befogni.

A videó több mint egy évvel azután készült, hogy a tudományos közösség azt állította, hogy a kínai laboratóriumban végzett kutatások, amelyek a koronavírus világjárványhoz vezettek, csupán “összeesküvés-elméletek”. A műsorvezető Tucker Carlson megjegyezte, hogy egyre több olyan állítólagos “összeesküvés-elmélet” van, amelyek az új bizonyítékok felbukkanásával potenciálisan igaznak bizonyulnak.

Carlson rámutatott Peter Daszak brit származású zoológusra, akinek a New York-i “EcoHealth Alliance” nonprofit szervezet állítólag a kínai Vuhanban a koronavírusokkal kapcsolatos gain-of-function kutatásait finanszírozta.

“Peter Daszak egyike annak a számos virológusnak, aki az adófizetők dollárjait kapta Tony Fauci-tól és az NIH-tól, hogy veszélyes és vakmerő kísérleteket végezzen a Vuhani Virológiai Intézetben” – mondta Carlson, majd rámutatott Daszak decemberi tweetjére, amelyben azt állította, hogy ebben a laboratóriumban nem kísérleteztek denevérekkel.

Eközben Carlson rámutatott a Sky News ausztráliai tudósítójának, Sharri Marksonnak a tudósítására, amely állítólag azt mutatja, hogy valóban kísérleteztek denevéreken.

“Nem összeesküvés azt állítani, hogy a laboratóriumban élő denevérek voltak, ez tény. Amint láthatják, ezen a videón denevérek láthatóak egy ketrecben a Vuhani Virológiai Intézetben”

– mondja Markson az új felvételen.

A “Tucker Carlson Tonight” című műsorban Markson azt mondta, hogy a videó a Kínai Tudományos Akadémia hivatalos felvétele, amelyet “egy magukat DRASTIC-nak nevező földalatti nyomozócsoport” szerzett meg.

“Mint mondta, ez azt mutatja, hogy sok minden, amit a világjárvány eredetéről mondtak nekünk a kezdetektől fogva, kínai dezinformáció volt, amit aztán sok olyan ember terjesztett, akik a Vuhani Virológiai Intézettel együttműködve dolgoztak, akiket szélsőséges érdekellentétek veszélyeztetnek”

– mondta.

Markson megjegyezte, hogy Daszak állítása szerint a laboratóriumi szivárgás elmélete összeesküvés-elmélet volt, és hogy ő volt az Egészségügyi Világszervezet egyik vizsgálója a kínai laboratórium széles körben kritizált állítólagos vizsgálatában. Hozzátette, hogy Daszak és Fauci “tele van konfliktusokkal”, ami a vírus és a világjárvány kapcsán konzultációra felkért nyomozók vagy szakértők státuszát illeti.

“Anthony Fauci nem adhatna tanácsot az elnöknek a koronavírus eredetével kapcsolatban, tekintve, hogy az ő szervezete (NIAID) volt az, amelyik egy ösztöndíjon keresztül pénzt juttatott a Vuhani Virológiai Intézetnek. (Fauci) kiadhat annyi tagadó nyilatkozatot, amennyit csak akar, de a tudományos dokumentációk szerint az NIH finanszírozta őket”

– mondta Markson.

A Fox News azt írja, Carlson megjegyezte, hogy a Fauci elleni vádakat még nem vizsgálták ki érdemben.