Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

Orosz sajtó: egyedül Magyarországon nem pánikolnak az orosz gáz miatt

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 17. - 17:01

Kiemelték, az ország már korábban is hangoztatta, hogy az európai szolidaritás keretein belül sem fog osztozkodni senkivel, mert ezzel veszélybe sodorná a saját gazdaságát.

Az orosz RIA Novosti hírügynökség kedden arról írt, miszerint az Európai Unió sok éven át az „orosz éjjeliszekrényből” kapta a gázt, most azonban erőteljesen csökkentenie kell a fogyasztást, és feltölteni a gáztárolóit.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

z egy olyan helyzet, amely a hétköznapi európaiakat csüggedtségbe, a hatóságokat pedig pánikba kergeti” – írta a lap, majd állítását azzal támasztotta alá, hogy kisebb-nagyobb ijedtség és katasztrófa-hangulat uralkodik egész Európában, bár azért van kivétel.

Kiemelték, egyedül Magyarországon nem uralkodott el a pánik az orosz gáz miatt, ugyanis az ország továbbra is úgy kapja az orosz gázt, mint ahogy előtte: a szerződés szerint, amelyért a szükséges devizanemben és a megadott határidőig fizet.

Hozzátették, miszerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy Magyarország már korábban is hangoztatta, az európai szolidaritás keretein belül sem fog osztozkodni senkivel, mert ezzel veszélybe sodorná a saját gazdaságát – írta a Mandiner.

Jurij Rykov, az Energetikai és Pénzügyi Intézet energetikai osztályának vezetője elmondta, véleménye szerint elkerülhetetlen a recesszió Európában, az ipar pedig nem fogja bírni az egyre emelkedő gázárakat, amely előbb-utóbb hanyatlásnak indul majd.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.