Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Rezsnyikov elmondta, miért kell Oroszországot „demilitarizálni”

Fotó: Twenty20
not image

Nagy Noel

2022. július 2. - 23:37

Olekszij Rezsnyikov, Ukrajna védelmi minisztere úgy véli, a Nyugat és Oroszország között csak akkor folytatódhat a párbeszéd, ha Oroszország nyugati felét demilitarizálják.

Rezsnyikov állítása szerint a legutóbbi orosz rakétatámadásokat főként a Kaszpi-tengerről és a Fekete-tengerről indítottak, illetve Fehéroroszország légteréből, amely még mindig próbál úgy tenni, mintha nem lenne része a konfliktusnak.

Soron kívül Orosz védelmi miniszter: az szíriai terroristák hamis videókat forgatnak civilekre mért orosz csapásokról

Rezsnyikov úgy véli, ez egy olyan stratégiai fenyegetés, amely az egész európai kontinens biztonságára kockázatot jelent – idézte az Ukrajinszka Pravda. Éppen ezért szükség van a nyugati partnerek gyors válaszára.

A védelmi miniszter szerint ez egyebek mellett úgy valósulhatna meg, hogy modern lég- és rakétavédelmi rendszereket biztosítanak Ukrajna számára, amellyel egyrészt magát is meg tudná védeni, másrészt ez 500-1000 kilométeres biztonsági határt jelentene a többi NATO-ország számára.

Rezsnyikov arra kérte a nyugati hatalmakat, hogy szigorítsák a szankciókat, hogy Oroszország ne tudjon high-tech fegyvereket, például cirkálórakétákat gyártani. Ezen felül kifejtette, hogyan lehetne hosszú távon megoldani a jelenlegi problémát:

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

„A hosszú távú válasz egyértelmű: a feltétele annak, hogy a civilizált világ és Oroszország között a párbeszédet helyreállítsák, az a terrorista állam európai részének demilitarizálása lenne. A szakértőknek kell meghatározni, hogy ennek mélysége és paraméterei milyenek lennének”

Az elmúlt napok során jelentősen felpörgette a rakétatámadásokat Oroszország, a Donbassz mellett számos területet megtámadtak, mely egyértelműen mutatja, hogy nem elégednek meg a keleti megyék lerombolásával.