Clouds
21 Budapest
Dollár
368,41 Ft
Euró
394,89 Ft
Font
452,17 Ft
Bitcoin
27,810 $

Ha nem kapnak több rezsitámogatást, a brit kocsmák bezárásra kényszerülhetnek

Fotó: Unsplash/Dovi
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Egyesült Királyság nincs a legjobb helyzetben, hiszen először a Brexit, majd a koronavírus-járvány, most pedig az orosz-ukrán háború nyomán kialakult energiaválság sújtja az országot.

A Sky News jelentése szerint iparági szakértők egyetértenek abban, hogy a Brexit és a koronavírus-járvány után most az orosz-ukrán háború okozta gazdasági sokkok és az energiaválság különösen nagy nyomást gyakoroltak a vállalkozásokra, a jelenlegi helyzet pedig egyre elkeserítőbb.

Soron kívül Tavaszi nap-éj egyenlőség: hétfőn késő este megkezdődik a csillagászati tavasz

A szakértők figyelmeztettek, sok kocsma és sörfőzde is arra kényszerülhet az Egyesült Királyságban, hogy végleg bezárja kapuit, amennyiben nem kapnak további támogatást áramszámláik kifizetésére.

A Frontier Economics által a Brit Sör- és Sörszövetség (BBPA) számára készített friss jelentés arra a következtetésre jutott, hogy a kormány által márciusban bevezetett támogatási program lejárta után az áramszámlák összege visszatér a korábbi szintre, ami mintegy 20 százalékos veszteséget okoz a kocsmák és a sörfőzdék számára.

A tanulmányban megállapították, hogy jelenleg az energiaköltségek jelentik a legnagyobb veszélyt működésükre, amennyiben pedig a kormány megszünteti a korábban bevezetett támogatási programot, úgy akár bezárási hullám is fenyegetheti a szektort.