Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Ezért nem kapott rezsitámogatást hat budapesti kerület

Fotó: Láng Zsolt, a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Karácsony Gergely főpolgármester a felújított fővárosi Blaha Lujza tér átadásán 2022. december 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Láng Zsolt szerint mindez azért alakult így, mert az önkormányzatok képviselői nem vettek részt az egyeztetéseken, amelyet ők úgy értelmeztek, hogy nincs szükségük segítségre.

Első körben hat budapesti kerület – a IX., a III., a IV., a XI., a XV. és a XIII. kerület – maradt ki a szétosztott 44 milliárd forintnyi rezsitámogatásból, amelynek okairól a tárgyalásokat vezető Láng Zsolt kormánybiztos nyilatkozott.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Elmondása szerint mindez azért alakult így, mert az önkormányzatok képviselői nem vettek részt az egyeztetéseken, amelyet ők úgy értelmeztek, hogy nincs szükségük segítségre – derül ki az RTL Híradó beszámolójából.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere kijelentette, miszerint az első körös tárgyaláson azért nem vettek részt, mert a sikertelen közbeszerzés miatt akkor még nem ismerték pontosan a kerület idei működési költségeit, az újabb egyeztetésen viszont már ott lennének.

Kiss László, Óbuda polgármestere pedig azt mondta, a legutóbbi egyeztetési időpont nekik nem volt jó, de ha lenne újabb kör, ők is elmennének, s erre vonatkozóan nyitottan állnak a dologhoz.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta, nem kizárt, hogy lesz újabb forduló, amely „két dologtól függ: hogy év közben hogy alakul a magyar gazdaság helyzete, és hogy alakulnak a rezsiárak”.