Clouds
21 Budapest
Dollár
353,06 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
434,46 Ft
Bitcoin
27,590 $

Sorra mondanak fel a techcégek az alkalmazottaknak, de nem mindenütt

Illusztráció. Forrás: Unsplash
Európa
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Miközben az IT-szektorban szinte az összes nagyobb név leépítéseket jelent be, a Revolut közölte, 1700 új munkahelyre keresnek embereket.

Előzmény:

 

A járvány kezdete óta a legtöbb leépítést jelentették be januárban a techszektorban, több amerikai cég is ezrek elbocsátását jelentette be januárban. Először a Slacket működtető Salesforce közölte, hogy megválnak nyolcezer alkalmazottól, ezután az Amazon 18 ezer, a Microsoft pedig tízezer fős leépítésről határozott, de rajtuk kívül hasonló hírek érkeztek többek között a Google-től és az Inteltől is.

Soron kívül Fontos üzenetet küldött a NAV az adózással kapcsolatban

Azonban vannak területek, ahol továbbra is keresik az új munkaerőt, az Evening Standard elemzése szerint ilyen a londoni pénzügyi technológiai szektor, ahol a húsz legnagyobb cégből csak ötnél csökkent az alkalmazottak száma az elmúlt fél évben, ami nagyjából 250 főt jelent, de sok hasonló cég ezzel egyidőben több száz új dolgozót vett fel.

Tavaly január óta a pénzügyi techcégek közel hétezer új munkahelyet hoztak létre, ennek nagy részét Londonban. A Revolut felel ezek közel feléért, már 7078-an dolgoznak náluk a Linkedinen végzett kutatás szerint és nem úgy tűnik, hogy meg szeretnének állni.

A lapnak a cég munkaerő-felvételért felelős igazgatója, Chris Yankson elmondta, már most újabb 1700 pozícióra adtak ki hirdetést, valamint képzéseikre is több mint háromezren jelentkeztek, holott csak tíz hely van.

„Az emberek a leépítéseket gyakran egyének hibáinak tudják be, de egyértelműen a cégek azok, akik túl sok embert vesznek fel. Vannak techcégek, akik azt hitték, a járvány alatti bevételnövekedés kitart, de a jelenlegi gazdasági körülmények mellett ez kicsit túl soknak bizonyult.”

„A brit cégek óvatosabban álltak hozzá a dologhoz és jóval kimértebb stratégiát alkalmaztak az új dolgozók felvételére valamint az is segített, hogy ők nem a cégen belüli létszámot tartják a növekedés elérésének egyetlen módjának.”