Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

A szervek azon dolgoznak, hogy mások karácsonya biztonságos legyen

Fotó: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart "A még elégséges szolgáltatás mértéke a köznevelési intézményekben megtartott sztrájk esetén az Alkotmánybíróság határozatának ismeretében" tárgykörben a Belügyminisztériumban 2022. december 9-én. MTI/Kovács Attila
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Rétvári Bence elmondta, a Belügyminisztériumhoz tartozó szervek munkatársai azért dolgoznak, hogy mások karácsonya biztonságos legyen.

A Belügyminisztériumhoz tartozó szervek munkatársai azért dolgoznak, hogy mások karácsonya biztonságos legyen – mondta a tárca parlamenti államtitkára a minisztérium karácsonyi ünnepségén hétfőn.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Rétvári Bence köszöntötte a minisztérium irányítása alá tartozó szervek nagycsaládosai közül azokat, akik 8 vagy több gyermeket nevelnek, illetve a szolgálatteljesítés során elhunytak gyermekeit és özvegyeit. A családoknak a minisztérium vezetői személyesen nyújtottak át ajándékokat.

Az államtitkár hangsúlyozta: a nap folyamán több olyan család is a minisztérium épületében tartózkodik, amelynek tagjai számára a Belügyminisztérium a második otthon. Karácsonykor, amikor mindenki igyekszik békességben együtt tölteni az időt a családdal, gondoljunk azokra is, akik a mindennapok biztonságáért dolgoznak! – kérte.

Rétvári Bence hozzátette, akik belügyminisztériumi hivatást választanak, rendőrként, orvosként, szociális dolgozóként a karácsonyi időszakban is azért dolgoznak, hogy mások nyugodt körülmények közt ünnepelhessenek.

Külön megköszönte azok szolgálatát, akik karácsonykor is dolgozni fognak. Azt mondta, a karácsony a megváltás üzenete, és reméli, békét hoznak az ünnepek. Az ünnepséget megelőzően Korda György és Balázs Klári szórakoztatta a közönséget.

(MTI)