Dollár
395,11 Ft
Euró
408,84 Ft
Font
475,60 Ft
Bitcoin
16,207 $

Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Twenty20

Bense Róbert

2022. október 5. - 10:16

A szakma már megmentésért kiált, a kata megnyirbálása, valamint a drága üzemanyagok is hozzájárultak a jogsiszerzés árának elszállásához.

Csaknem száz oktató kezdett országos demonstrációba, miután olyan szintre drágult a jogosítvány megszerzése, ami miatt nem csupán a tanulók száma kezdett drasztikusan csökkenni, hanem a szakmában dolgozóké is.

Jelenleg nagyjából 500-600 ezer forintba kerül, ha valaki szeretné megszerezni a vezetői engedélyét, az óradíjak pedig jelentősen megemelkedtek, mióta a katatörvény érvénybe lépett – számolt be róla az Infostart.

Érdemes ugyanakkor hozzátenni, hogy ez az összeg már a pótórákkal együtt jön össze, alapból viszont a 29 óra rendkívül kevés, így általában az oktatók már jó előre jelzik, ha pluszórákra lesz szükség, ami alatt az elvárt 580 kilométeres távolság is teljesíthető.

Ez, illetve a megfelelő rutin megszerzése már jelentősen megemelik a végösszeget, és akkor a sikeres vizsga még egyáltalán nem garantált. Ráadásul a jogosítvány megszerzése még csupán egy része a költségeknek.

Egyre drágábbak ugyanis a használt autók is, mint ahogy a fenntartásuk sem lett olcsóbb az utóbbi években, ezek fényében pedig már nem annyira meglepő, hogy egyre kevesebben terveznek a jövőben a jogosítvánnyal.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.