Clouds
21 Budapest
Dollár
344,43 Ft
Euró
369,39 Ft
Font
428,66 Ft
Bitcoin
25,796 $

Részletfizetési szolgáltatást indít az Apple

TÉMÁK:
#Apple
Fotó: unsplash
Mobil

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Kamatmentes részletfizetést biztosít egyes ügyfeleinek a cég az Egyesül Államokban.

Tavaly júniusban esett először szó az Apple Pay Later nevet viselő szolgáltatásról, melyet rövidesen tesztelni is fognak az Egyesült Államokban. Ha beválik, úgy néhány hónapon belül mindenki számára elérhetővé teszik a lehetőséget.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

Az ügyfelek 50 és 1000 dollár közötti, kamatmentes kölcsönöket igényelhetnek, melyeket négy részletben, hat hét alatt kell visszafizetniük. A törlesztést az Apple Wallet-en keresztül tehetik meg a felhasználók.

Az Apple a Goldman Sachs-szal és a Mastercarddal dolgozik együtt a szolgáltatás teljes körű bevezetésén, valamint egy saját tulajdonú leányvállalatot, az Apple Financing-et is létrehoznak az ügyintézés támogatására.

Az Apple a szolgáltatás hitelképesség-ellenőrzését is saját maga végzi. Az év elején felvásárolták a Credit Kudos-t, amely a hitelkonstukciók kialakításában segít az óriásvállalatnak, anélkül, hogy harmadik félnek ki kellene adniuk az adatokat.

A tranzakciókra az Apple Payt elfogadó kereskedőknél van lehetőségük az ügyfeleknek, iPhone-on és iPad-en végrehajtott online és alkalmazáson belüli vásárlások keretei között – számolt be róla a FinExtra.