Részletek a budapesti buszsofőr rosszulléte utáni drámai életmentésről

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Baleset
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A busz sofőrje vezetés közben lett rosszul, ráborult a kormányra, majd több oszlopot és autót összetörve a busz végül megállt. Drámai részletek következnek az életmentésről.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, pénteken, nem sokkal délután 6 óra előtt egy autóbusz több járművet valamint villanyoszlopot is letarolt, miután a sofőr rosszul lett, és ráborult a kormányra.

Az Országos Mentőszolgálat most Facebook-oldalán számolt be a drámai életmentés részleteiről: egy utasok nélküli buszt vezetett az az 50 év körüli sofőr, aki még szombaton lett rosszul a fővárosi Széll Kálmán téren.

A szemtanúk elmondása szerint, a férfi ráborult a kormányra, majd több oszlopot és autót is összetörve a busz végül megállt. Az ütközésben szerencsére senki sem sérült meg, többen pedig azonnal a buszsofőr segítségére siettek és értesítették a mentőket.

A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben a vizsgálat lépéseire instruálta a helyszínen levőket. Az első bejelentés szerint a beteg még lélegzett, azonban hamarosan két szabadnapos egészségügyi dolgozó is megállt a helyszínen, akik már nem tapasztaltak légzést, így megkezdték a sofőr újraélesztését.

A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinte folytatták az életmentést, ami még hosszú ideig zajlott a helyszínen. Az ellátás alatt hatalmas dugó alakult ki, ám a mentést látva az autósok türelemmel, reménykedve figyelték az eseményeket. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.