Újabb részletek derültek ki a 2022-es iPhone SE-ről

Illusztráció/Apple
not image

Kulcsár Péter

2021. július 23. - 05:33

Azután, hogy felröppentek a pletykák a következő generációs iPhone 13 készülékekről, az SE modellről is friss információkat kaptunk.

A Nikkei Asia legutóbbi riportjából kiderült, hogy a korábban belengetett A14 chipekkel szemben az új iPhone SE mobiltelefonok az A15 lapkakészleteket kaphatják meg, amelyekkel óriási teljesítménybeli ugrást érhetnek el az elérhető árú Apple-készülékek esetében.

Miközben az iPhone SE 2022-es verziója dizájnban hasonlíthat majd a jelenlegi modellre, vagyis marad a 4,7 hüvelykes LCD kijelző, a Home gomb és a Touch ID szenzor jelenléte egyelőre kérdéses, az viszont szinte borítékolható, hogy felszerelik 5G-s csatlakozással.

Szakértők úgy gondolják, hogy a Qualcomm X60 modem chipjének hozzáadásával érhetik el az 5G-s támogatottságot, miközben más specifikációk terén sokkal inkább az iPhone 12 minire hajazhat az okoseszköz.

Az iPhone 14 modellszéria esetén az Apple kihagyhatja a minit, helyette két 6,7 colos Pro, valamint egy 6,1 colos normál verzió kerülhet bemutatásra, így kizárólag az iPhone SE maradhat kisebb kijelzővel a piacon.

Ezáltal a felhasználók is jól járhatnak, hiszen továbbra is megvásárolhatják majd a kisebb méretekkel rendelkező olcsó iPhone-t, ugyanakkor az Apple szintúgy sikerként könyvelheti el a változást, révén annak, hogy ki tudják elégíteni a júzerek vágyait.