Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Repülőgép-szerencsétlenség történt az USA-ban, többen meghaltak

Fotó: Unsplash/Kristopher Allison
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Little Rockban történt a szerencsétlenség, amikor egy kisrepülőgép becsapódott, mely több ember életét követelte.

A hatóságok beszámolója szerint öt áldozata van a szerencsétlenségnek, melynek pontos körülményei nem tisztázottak. Az öt arkansasi környezetvédelmi szakember épp az ohiói fémipari üzem robbanásának helyszínére tartottak, amikor balesetet szenvedtek.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

A kéthajtóműves gép Little Rockban zuhant le, néhány mérföldre a Bill és Hillary Clinton Nemzeti Repülőtértől, ahonnan dél körül szálltak fel – írja a New York Post. A gép egy erdős terület közelében zuhant le, majd nagy tűz ütött ki.

A gép fedélzetén tartózkodók mind életüket vesztették a roncsban, nem lehetett rajtuk segíteni. Az áldozatok személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a CTEH, egy helyi környezetvédelmi tanácsadó cég azt mondta, az utasok és a pilóta is alkalmazottak voltak, akik 730 mérföldes útra készültek az ohiói Columbusba.

A CTEH megerősítette, valóban az ő alkalmazottaik hunytak el a balesetben. A lakosok arról jelentettek, hogy a lezuhant gép után több robbanást is hallottak, majd nagy tűz ütött ki a területen.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a baleset, ki vagy kik lehetnek a felelősek. A vizsgálat már folyamatban van, szakértők bevonásával elemzik a történteket, mi is történt valójában a tragikus pillanatokban.