Rengeteg kamu cuccot foglalt le a NAV Kőbányán, csaknem 250 milliós fogás

Fotó: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ezúttal hamis termékeket foglalt le, amik a jogtulajdonosoknak csaknem 250 millió forintos kárt okoztak.

A NAV ellenőrei gyors és hatékony munkát végeztek, aminek a végén ismert márkák hamisítványait foglaltak le egy raktárban. Nem kis mennyiségről van szó, amit bizonyít az a 15 ezer üvegnél is több hamis parfüm.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Emellett több ezer ruhát, cipőt és gyerekjátékot is lefoglaltak az elmúlt hónapban egy budapesti raktárépületben. A jogtulajdonosok felé okozott kár csaknem 250 millió forint, ami jelentősnek mondható.

Több millió forintjába került a szervezőknek a március 15-ei tüntetés

„A pénzügyőrök több alkalommal ellenőriztek egy kőbányai raktárépületet, ahol márkásnak tűnő termékre bukkantak. A különféle márkajelzéssel ellátott parfümökről (Prada, Gucci, Hugo Boss, Dior, Giorgio Armani, Chanel), ruhákról, szájmaszkokról, cipőkről (Nike, Adidas, Guess, Tommy Hilfiger stb.), valamint a gyermekjátékokról (Lego) a szakértők egyértelműen megállapították, hogy azok mind hamisítványok.” – olvasható a hivatalos közleményben.

A hatóságok iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást az ügyben. A raktárban dolgozó alkalmazottak nem tudták megnevezni az áru tulajdonosait, illetve a termékek származását sem igazolták.