Dollár
388,34 Ft
Euró
397,79 Ft
Font
469,78 Ft
Bitcoin
23,050 $

Rengeteg kamu cuccot foglalt le a NAV Kőbányán, csaknem 250 milliós fogás

Fotó: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal
not image

Hujber Dávid

2021. március 20. - 21:17

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ezúttal hamis termékeket foglalt le, amik a jogtulajdonosoknak csaknem 250 millió forintos kárt okoztak.

A NAV ellenőrei gyors és hatékony munkát végeztek, aminek a végén ismert márkák hamisítványait foglaltak le egy raktárban. Nem kis mennyiségről van szó, amit bizonyít az a 15 ezer üvegnél is több hamis parfüm.

Soron kívül Rogán-Gaál Cecília ibizai fürdőruhás fotója mindent is visz

Emellett több ezer ruhát, cipőt és gyerekjátékot is lefoglaltak az elmúlt hónapban egy budapesti raktárépületben. A jogtulajdonosok felé okozott kár csaknem 250 millió forint, ami jelentősnek mondható.

Több millió forintjába került a szervezőknek a március 15-ei tüntetés

„A pénzügyőrök több alkalommal ellenőriztek egy kőbányai raktárépületet, ahol márkásnak tűnő termékre bukkantak. A különféle márkajelzéssel ellátott parfümökről (Prada, Gucci, Hugo Boss, Dior, Giorgio Armani, Chanel), ruhákról, szájmaszkokról, cipőkről (Nike, Adidas, Guess, Tommy Hilfiger stb.), valamint a gyermekjátékokról (Lego) a szakértők egyértelműen megállapították, hogy azok mind hamisítványok.” – olvasható a hivatalos közleményben.

A hatóságok iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást az ügyben. A raktárban dolgozó alkalmazottak nem tudták megnevezni az áru tulajdonosait, illetve a termékek származását sem igazolták.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.