Rossz hír, elfogytak a rendszámtáblák több okmányirodában is

Fotó: A 2022. július 1-től újonnan forgalomba kerülő járművek rendszámtáblájának mintája a 2022. június 8-án készült fotón. Négy betűből és három számból álló rendszámtáblákat vezetnek be a nyár közepétől, mert a jelenlegi karakterkészlet adta lehetőség a vége felé közeledik. MTI/Demecs Zsolt
not image

Koós Alexandra

2022. június 23. - 15:14

Némi nehézséggel kell szembenéznie azoknak, akik június végén szeretnének külföldről behozott autót honosítani és forgalomba helyezni.

A Totalcar olvasói jelezték, miszerint a nagyobb forgalmú okmányirodákban elfogytak a jelenleg használt, három betű és három szám formátumú rendszámtáblák, így az átmenti időszakban gond adóhat az igényléssel, mivel az új, két betű, két betű, három szám rendszerű azonosítókat csak július elsejétől adják ki.

Információk szerint vannak olyan kereskedések, amelyek a honosításra váró autókhoz egyesével gyűjtik össze a rendszámokat azokból a kormányablakokból, ahol még egyáltalán kapni lehet – derül ki a Totalcar beszámolójából.

Véleményük szerint a probléma mögött az állhat, hogy a régi formátumú rendszámtáblák gyártását leszűkítették ebben az utolsó időszakban, ezzel elkerülve, hogy meg kelljen semmisíteni a megmaradó darabokat, amennyiben nem találnának gazdára.

Viszont az új formátumú táblák kiadására július 1. előtt nincs lehetőség, még akkor sem, ha azok már megérkeztek a kormányablakokba, tehát elvileg elérhetők lennének, ám az ügyfelek egyelőre nem juthatnak hozzájuk.

A lap a Technológiai és Ipari Minisztérium sajtóosztályát is megkereste, hogy a témával kapcsolatos kérdéseikre választ kaphassanak, azonban egyelőre nem érkezett semmilyen visszajelzés.