Clouds
21 Budapest
Dollár
360,11 Ft
Euró
391,17 Ft
Font
443,46 Ft
Bitcoin
23,206 $

Rendőrségi alkalmazott kotyogta el egy prostituáltnak egy rajtaütés időpontját

Fotó: Unsplash/Kristina Flour
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrségi alkalmazott közeli viszonyt ápolt egy prostituáltként tevékenykedett nővel, akivel megosztotta, hogy a tervezett rendőri intézkedés pontosan mikor és hol fog történni.

Az ugyeszseg.hu beszámolója szerint a Kaposvári Járási Ügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a korábban a rendőrségen dolgozó férfival szemben, aki értékes bűnügyi információt osztott meg egy prostituáltként dolgozó nővel.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

A fiatal férfi rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban segédelőadóként dolgozott az egyik rendőrkapitányságon: a vádlott egy 2021 májusában, hivatásos állományú rendőröknek tartott eligazítást követően tudomást szerzett arról, hogy a rendőrség a Terrorelhárítási Központ bevonásával prostituáltakat is érintő, emberkereskedelem gyanúját felvető bűnügyben több személy elfogását tervezi.

Kiszivárogtatta az információt egy prostituáltnak

A vádlott ebben az időszakban szorosabb érzelmi kapcsolatban állt egy prostituáltként tevékenykedő nővel, és azért, hogy a feltételezése szerint őt is érintő rendőri intézkedésre fel tudjon készülni, kiszivárogtatta a nőnek a tervezett rendőri intézkedés részleteit, így annak helyét és időpontját is.

A nő valójában nem lett volna érintett a rendőri akcióban, ugyanakkor ismerte a bűnügy tényleges elkövetőjét, akihez eljuttatta az elfogásával kapcsolatos bűnügyi információt, ezért neki emberkereskedelemmel kapcsolatos bűnpártolás bűntette miatt kell felelnie.

A kiszivárgott adatok miatt a későbbiekben minősített emberkereskedelem bűntettével megvádolt férfi felöltözve, összecsomagolva, és adatoktól megtisztított mobiltelefonnal várta a hajnali órákban végrehajtott intézkedést, melynek során meg is jegyezte a rendőröknek, hogy korábbi időpontban várta őket.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival és a nővel szemben börtönbüntetés, illetőleg ezen felül a férfi esetében foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt. A képernyőkép a vádlottak között lezajlott üzenetváltásról készült:

Forrás: ugyeszseg.hu