Videón, ahogy a magyar rendőrök egy afgán férfi után futnak a rendőrség udvarán

Fotó: police.hu
not image

Takács Petra

2021. augusztus 2. - 07:38

A férfiről kiderült, hogy még csak magyarul sem tud, ráadásul semmilyen irat nem volt nála, aki a Keleti Pályaudvar közelében keveredett verekedésbe.

A police.hu beszámolója szerint a 25 éves afgán férfi a VII. Kerületi Rendőrkapitányság udvarára mászott be, erősen megtépázott öltözékben. Az eset még július 28-án történt, 16 óra 30 perc körül, amire a rendőrök azonnal reagáltak.

A zavartnak tűnő férfit a készenléti alosztály bűnügyi technikusa szúrta ki először, majd miután az afgán állampolgárságú személy meglátta az egyenruhást, kimászott a kerítésen, nyomában a rendőrrel.

A magyarul nem tudó férfi többszöri felszólításra sem állt meg, ám a rendőr zászlós és a hozzá csatlakozó nyomozó néhány méteren belül feltartóztatta. A rendőrök gyors és hatékony munkát végeztek, amit adatgyűjtés követett.

Ennek során derült ki, hogy a Magyarországon jogszerűen tartózkodó 25 éves afgán állampolgár a Keleti Pályaudvar közelében verekedésbe keveredett az egyik kocsmában, ahonnan a táskáját és az iratait hátrahagyva menekült be a kapitányság udvarára.

Őrület: forgalommal szemben ment egy autós az M4-es autópályán (videó)

„Holmija között a rendőrök néhány gramm kábítószergyanús anyagot találtak, ami magyarázatot adhat a férfi zavartságára. A VII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt indított eljárást, a lefoglalt anyagot szakértői vizsgálat alá vetik. A kocsmában történt verekedés ügyében garázdaság miatt külön eljárást indítottak.” – írja a rendőrség a közleményében.