Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A rendőrség újabb elfogatóparancsot adott ki az antifák egyik tagja ellen

Fotó: Wikimedia Commons/Mandalorian
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Az egyenruhások továbbra is nagy erőkkel nyomoznak az antifák által elkövetett súlyos támadások kapcsán.

A police.hu közleménye szerint Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozócsoportja folytatja a közösség tagja elleni erőszak elkövetőinek beazonosítását.

A fővárosban 2023. február 11-ét megelőzően elkövetett támadások kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányságon közösség tagja elleni erőszak bűntett miatt folytatott eljárásnak jelenleg négy gyanúsítottja van.

A nyomozás során beszerzett újabb bizonyítékok elemzésének alapján a BRFK 2023. február 24-én előterjesztést tett a magyar állampolgárságú gyanúsított letartóztatásának megszüntetésére. A nőt kiengedték, de a büntetőeljárásnak továbbra gyanúsítottja.

A bűncselekmény-sorozat felgöngyölítésére létrehozott nyomozócsoport a külföldi hatóságokkal szorosan együttműködve folytatja a további elkövetők azonosítását és felkutatását.

A német állampolgárságú férfival és nővel szemben érvényben lévő körözés mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság újabb elfogatóparancsot adott ki egy német nő ellen.

Az eddigi adatok szerint az áldozatokat terepmintás ruhájuk alapján választották ki, majd követték őket és rájuk rontottak. Az egyik áldozat, aki súlyos sérüléseket szenvedett az egyik támadás során, részletesen is beszámolt az incidensről, melyről itt írtunk korábban.