Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

A rendőrség összetévesztette egy veszélyeztetett fajjal, az állatvédők szerint a cica traumatizált lett

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. július 21. - 01:48

A cirmost összetévesztették egy veszélyeztetett fajjal, az állatvédők pedig megállapították, hogy a cica “pszichológiai traumát szenvedett elrablóitól”.

Egy állatvédő szervezet azt állítja, hogy a rendőrség “pszichológiai traumának” tett ki egy cicát, miután a négylábút “letartóztatták”, mert úgy vélték, hogy egy veszélyeztetett fajjal van dolguk.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

A Finlay névre keresztelt cicát azzal gyanúsította meg a rendőrség, hogy nem házimacska, hanem egy skót vadmacska, miután lakossági bejelentés érkezett arról, hogy van egy gyanús négylábú az észak-walesi Conwy-ban.

Mivel a hatóságok nagyon komolyan veszik az engedély nélkül tartott állatok eseteit, és a veszélyeztetett fajok illegális tartását, attól tartottak, hogy a négylábút engedély nélkül tartják. Végül azonban szakértők kezébe került az ügy – és Finlay –, akik megvizsgálták, majd megállapították, hogy nem veszélyeztetett faj, csak egy cirmos házimacska.

Jelenleg a Wildcat Haven állatvédő szervezet gondoskodik a négylábúról, ám nincsenek elragadtatva a rendőrség munkájától, véleményük szerint ugyanis ok nélkül “kínozták” a cicát a vizsgálatokkal.

A Telegraph jelentése szerint a szervezet megosztotta, négy és fél hónapig tartották fogva Finlay-t egy meg nem nevezett helyen, majd végül kedden visszaadták. Közlésük szerint azonban a cica tökéletes fizikai és mentális állapotban volt, amikor a rendőrök elvitték, ám amikor visszaadták, a szervezet dolgozói szerint:

“Egyértelmű, hogy Finlay súlyos fiziológiai és pszichológiai traumát szenvedett el fogvatartóitól.”

A szervezet rendszeresen megkereste a rendőrséget Finlay hogylétével kapcsolatban, a hatóságok pedig biztosították őket arról, hogy a cica jó helyen van, és jól bánnak vele. A szervezet közlése szerint a cicát egy ketrecben tartották, ráadásul “még füvet sem raktak alá”.

Az állatvédők most azzal vádolják a rendőrséget, hogy a cica “pszichológiai traumát szenvedett elrablóitól”, s bár a rendőrség megosztotta, hogy a cica stabilan ugyanazzal a súllyal jött ki a rendőrségtől, mint amennyivel bevitték, a szervezet hajthatatlan. A rendőrség megmagyarázta a több mint négy hónapos vizsgálatot is, s megosztották, hogy gyanújuk mondhatni beigazolódott, hiszen a cicában kis arányban ugyan, de találtak skót vadmacska géneket is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.