„Különleges” vendéget vártak a magyar rendőrök a repülőtéren

Fotó: police.hu
not image

Takács Petra

2021. augusztus 4. - 08:39

A férfit Csehországban fogták el, ami után átadták a budapesti rendőröknek, akik a repülőtéren várták a bűncselekmény elkövetőjét.

A police.hu beszámolója szerint egy orosz-bolgár állampolgárságú férfiről van szó, akit magyar útlevéllel fogtak el Csehországban. A férfi július 30-án landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol a budapesti rendőrök várták.

A férfi még évekkel ezelőtt követett el bűncselekményt Magyarországon, ami miatt most felelnie kell. „A Budapesti Rendőr- főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozást indított, mert olyan információk jutottak a hatóság tudomására, hogy több ügyintéző évekkel ezelőtt ismeretlen személyek részére valótlan okmányokat állított ki jogosulatlanul egy budapesti okmányirodában.” – tudhattuk meg a közleményből.

A férfi 2015-ben tért be egy fővárosi kormányhivatalba, hogy magyar útlevelet igényeljen. A kormányablakban dolgozó személy visszaélt a hivatali hatásköréve, és jogtalan módon a bizonyos okmány megszerzéséhez segítette a bűncselekményt elkövetőt.

21 illegális bevándorlót zsúfoltak be egy furgonba Csátaljánál, a rendőrök lekapcsolták őket

Az okmányirodai ügyintézőt akkor a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki, míg a férfit közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe. Tavaly szeptemberben fogták el Csehországban a nemzetközi körözés kiadását követően, most pedig már magyar kezekben van az ügye.