Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Vizsgálja a rendőrség a Palace-szurkolók Newcastle-ellenes molinóját

Twitter
not image

Kulcsár Péter

2021. október 24. - 08:27

A brit rendőrség megkezdte a nyomozást annak a hatalmas transzparensnek az ügyében, amelyen a Crystal Palace szurkolók kigúnyolták a Newcastle United újdonsült tulajdonosát.

A szóban forgó, kiemelt képünkon is látható molinón a Newcastle United tulajdonosát, a PIF nevű pénzügyi vállalatot egy klasszikus, szaúdi öltözékbe bújtatott arab férfi képében ábrázolják, miközben egy hatalmas karddal éppen egy szarka lefejezésére készül, ami a fekete-fehér klub kabalaállatának számít.

Soron kívül Gyurcsány Trianonról: A magyar nemzet egy részének halála

A transzparenst a Premier League szombati mérkőzésén húzták fel a Crystal Palace szurkolói, akik azt nehezményezték, hogy a rivális csapat esetében olyan tulajokról van szó, akik szorosan együttműködnek a szaúdi rezsimmel, és nem áll messze tőlük a terrorizmus, a lefejezések, az emberi jogok porba tiprása, a gyilkosságok, valamint a cenzúra – írta a The Guardian.

A londoni alakulat ultrái, a Holmesdale Fanatics korábban kiadott egy közleményt, amelyben éles kritikát fogalmaztak meg a Newcastle Uniteddel szemben, mondván a Premier League megengedte nekik, hogy a pénzt válasszák az erkölcs helyett, ezáltal szövetkezhettek a világ legvéresebb elnyomó rezsimével.

A Croydon Metropolitan Rendőrség Twitter-bejegyzésében közölte, megkezdték a vizsgálatot az október 23-án történt incidens ügyében, így elképzelhető, hogy a Crystal Palace szurkolóit, esetlegesen a klubot is megbüntethetik.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.