Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,129 $

A rendőrség fejbe lőtt egy tinédzsert, tüntetések kezdődtek Görögországban

Fotó: EPA/YANNIS KOLESIDIS
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután a rendőrség egy üldözés közben fejbe lőtt egy 16 éves tinédzsert, a lakosság feldühödött és erőszakos tüntetések vették kezdetüket Görögországban.

A Euronews értesülései szerint hétfőn erőszakos tüntetésekre került sor Görögországban, miután a rendőrség egy üldözés közben fejbe lőtt egy roma tinédzsert. A 16 éves fiút azóta kórházba szállították, miután az egyik rendőr fejbe lőtte.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A görög rendőrség közlése szerint a rendőrt letartóztatták és felfüggesztették. Úgy tudni, a rendőrök üldözőbe vették a fiatalt, miután állítólag megtankolta autóját egy benzinkúton, majd fizetés nélkül távozott.

Az üldözés és az incidens még hétfő hajnalban történt Szaloniki területén, ahol a rendőrök motorral üldözték a tinédzser kisteherautóját, aki a rendőrség közlése szerint “többször is veszélyes manővereket hajtott végre”, és “megpróbálta elütni a rendőrmotorosokat”, mielőtt véget ért volna az üldözés.

A meglőtt fiatal ügyvédje azonban egyenesen “hidegvérű támadásnak” minősítette az esetet, majd hangsúlyozta, hogy “semmi sem indokolja a rendőrök ilyen jellegű fellépését”. A Szaloniki központjában szervezett tüntetésen mintegy 1500 ember vett részt, sajtóértesülések szerint pedig baloldali és anarchista személyek is megjelentek a demonstráción:

A rendőrség végül könnygázt is bevetett a tüntetők ellen, miután közel 100 roma férfi gyűlt össze, hogy aztán együttes erővel barikádokat emeljenek, ezzel elzárva a főutat a kórház előtt, ahol a fiatalt ápolják. A tüntetés végére a görög rendőrség összesen hat embert vett őrizetbe.