A rendőrség eljárást indított a férfi ellen, aki állattetemeket tárolt otthonában

Fotó: police.hu
not image

Borbély Fanni

2021.június.11 - 05:24

A kőbányai rendőrök most büntetőeljárást indítottak a kocsijában és kőbányai lakásában bomló állattetemeket tároló férfi ellen.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, 2021. június 4-én a X. kerületben egy lakossági bejelentés alapján vizsgálták meg a járművet, melyből elviselhetetlen bűz áradt. A helyszínre kiérkező rendőrök először a jármű tulajdonosától kérdezték meg, hogy mi okozza az orrfacsaró bűzt, azonban a tulaj nem tudott egyértelmű választ adni a kérdésre, az autóban talált fekete zsákban lévő bomló tetemhez pedig kihívták az állatmentőket, hiszen nem tudták meghatározni, hogy mi lehet a zsákban.

A későbbiekben a rendőrök a lakásban további állattetemeket és maradványokat találtak. A szakértői vélemények szerint volt egerészölyv, énekes rigó, vörös mókus és őz is, melyeket még elhullott állapotban is bűncselekmény birtokolni.

A beszerzett bizonyítékok alapján a 25 éves S. Zsoltot június 9-én lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányságán. A rendőrség közleménye szerint a férfi vallomásában nem adott magyarázatot tettére.