Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

A rendőrség azt kéri, fokozottan figyeljünk az autóba zárt háziállatokra (videó)

Fotó: PoliceHungary

Czinder Tímea

2022. július 3. - 21:02

A kánikulában akár néhány perc alatt megtörténhet a tragédia, 60 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet az utastérben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az Állatorvostudományi Egyetemmel kötött megállapodással bővítette együttműködéseinek körét az állatvédelem terén, ennek apropóján pedig egy fontos és nagyon is aktuális figyelemfelhívó videóval is jelentkezett.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Hazánkban is sorra dőlnek a melegrekordok, a hőmérő higanyszála pedig folyamatosan 40 fok körül mozog, ami azt jelenti, percek alatt életveszélyessé válhat a hőség egy lezárt autóban. A rendőrség fokozottan felhívja rá a figyelmet, senki se hagyja egy percre sem az utastérbe zárva háziállatát, könnyen tragédiával végződhet ugyanis egy ilyen cselekedet.

Ahogyan az a videófelvételen is látszik, a tűző napon 60 fok fölé is kúszhat a hőmérséklet az autóban, de már 10 perc után is akár 10 fokkal melegedhet a jármű belső hőmérséklete, 38 fok fölött pedig megnő a gyakran halálos végkimenetelű hőguta kialakulásának veszélye.

Az autóban felejtett – vagy szándékosan otthagyott – állatoknak esélye sincs menekülni egy ilyen csapdából, a szükségtelen szenvedésen túl pedig az állat gazdájának is állatkínzásért kell felelnie, amennyiben gondatlanságával veszélybe sodorja háziállata életét.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.