Rendőrségi akció az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására Angyalföldön

Fotó: Pixabay
not image

Takács Petra

2021.június.22 - 06:56

Az angyalföldi rendőrök az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében akciót szerveztek, bízván abban, hogy a jövőben nem kell hasonlóval találkozniuk az embereknek.

A rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival közösen ellenőrizték a főváros XIII. kerületében közlekedőket – olvasható a police.hu hivatalos közleményében, amiben több érdekes részletre derült fény.

Több bejelentés érkezett az elmúlt időszakban arról, hogy a XIII. kerületi Váci úton átalakított autók, motorkerékpárok versenyeznek egymással. A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai 2021. június 18-án éjjel ellenőrzést hajtottak végre az érintett területen, ami kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, a sofőrök ittasságára, a biztonsági öv használatára. Vizsgálták az autók esetleges engedély nélküli átalakítását is – teszik hozzá a közlemény részeként.

Az akció sikeres volt, mint azt a hivatalos közleményben is olvashatjuk: Az egyenruhások egy embert egyedi azonosítójel meghamisítása miatt elfogtak, egy-egy szabálysértési feljelentést tettek lejárt műszaki érvényesség, kötelező felelősségbiztosítás és okmány hiánya miatt. Piros lámpán történő áthajtás miatt három esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, külföldi rendszám szabálytalan használata miatt egy közigazgatási eljárást indítottak.

Szilágyi István fia egy rejtélyes személyt gyanúsít a gyilkossággal

Szabálysértési bírságot szabtak ki lejárt műszaki érvényesség, elsőbbségadás elmulasztása, kötelező felelősségbiztosítás hiánya, szabálytalan előzés, személy és vagyonbiztonság veszélyeztetése, irányjelzés elmulasztása, és hatósági jelzések nem szabályszerű elhelyezése miatt.

A rendőrség kihangsúlyozta, a jövőben is kiemelt figyelmet fognak fordítani erre: A Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő, jogellenes gyorsulási futamok visszaszorítására.