Clouds
21 Budapest
Dollár
354,15 Ft
Euró
385,98 Ft
Font
432,86 Ft
Bitcoin
23,611 $

Rendőri túlkapás: az elhunyt férfi családja 50 millió dolláros kártérítést követel

Fotó: Rendőrök a Los Angeles-i Trader Joes szupermarket előtt, ahol egy férfi több tucatnyi túszt ejtett 2018. július 21-én. (MTI/EPA/Eugene Garcia)
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A megjelent felvételek szerint Anderson kezdetben együttműködött a hatóságokkal, később azonban futásnak eredt, miközben segítségért kiabált.

50 millió dolláros kártérítést követel annak a férfinak a családja, aki állítólag rendőri túlkapás miatt vesztette életét, s a kereset benyújtása szükséges ahhoz, hogy beperelhessék a Los Angeles-i rendőrséget (LAPD).

Soron kívül CIA: Kína elnöke 2027-re képessé tenné hadseregét Tajvan megtámadására

A 31 éves, középiskolai angoltanárként dolgozó Keenan Anderson – aki egyúttal a Black Lives Matter mozgalom társalapítójának, Patrisse Cullorsnak az unokatestvére volt – január 3-án okozott közúti balesetet, majd megpróbált elmenekülni a helyszínről.

Az interneten megjelent testkamerás felvételek alapján a férfi kezdetben engedelmeskedett a hatóságoknak, később azonban futásnak eredt, az elfogása alatt pedig azt kiabálta, hogy „segítség, meg akarnak ölni” és „megpróbálnak George Floyd-olni”.

Az Al Jazeera beszámolója alapján egy percen belül hat egymást követő alkalommal használtak elektromos sokkolót Anderson ellen, amely a rendőrök szerint szükséges volt, mivel nem engedelmeskedett többszöri felszólítás után sem.

A férfit később kórházba szállították, ahol néhány óra múlva szívleállásban halt meg. A toxikológiai jelentés szerint a férfi vérében kannabiszt és kokaint találtak, a letartóztatás körülményeit pedig jelenleg is vizsgálják.