Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Eddig még csak rendőri intézkedésre sem került sor augusztus 20-án az ünnepi programokon

Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök (k) a Mesterségek Ünnepe rendezvényen a budai Várban 2022. augusztus 20-án. MTI/Bruzák Noémi
not image

Takács Petra

2022. augusztus 20. - 19:46

Kiderült, hogy eddig még csak rendőri intézkedésre sem volt szükség augusztus 20-án, és a rosszabb időjárás ellenére is biztonságban zajlottak az ünnepi programok.

Rossz volt az időjárás, de biztonságosan és nagy érdeklődés mellett tartották meg szombaton az augusztus 20-ai nemzeti ünnep központi programjait. Kovács Zoltán, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője szombaton kora este a Facebook-oldalán azt írta: az operatív törzshöz napközben beérkezett információk szerint az ünnepi rendezvények – a rossz időjárási körülmények ellenére – augusztus 20-án is biztonságosan zajlottak le.

Az Országházban a Szent Koronát 18 óráig 5920-an nézték meg. A napközbeni budapesti programokon a rossz idő ellenére is több tízezren vettek részt. Országosan szombaton 414 rendezvényt szerveztek: ezek közül 334 állami, illetve önkormányzati, 55 kulturális, 7 a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 18 más jellegű. Este 6 óráig 204 rendezvény ért véget, 133 folyamatban van, 46 nem kezdődött el, míg 31 elmaradt.

Az egész országban a legnagyobb rendben, rendőri intézkedés nélkül zajlanak az ünnepi programok – hangsúlyozta Kovács Zoltán. Az operatív törzs vezetője felidézte: ahogy korábban jelezték, a 21 órára tervezett tűzijátékot elhalasztották. A tervek szerint a tűzijáték új időpontja jövő szombat, 21 óra.

Kovács Zoltán ismét mindenkit arra kért, hogy a Szent István-napi rendezvényekről és az időjárási körülményekről részletesen tájékozódjon a programsorozat applikációján vagy honlapján, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján és a média híradásain keresztül.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.