Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

Két rendőrrel is végzett egy gyilkos Japánban, négyre nőtt az áldozatok száma

Fotó: EPA/JIJI PRESS
Ázsia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A japán rendőrség pénteken őrizetbe vett egy gyanúsítottat, aki fegyverrel és késsel követett el támadásokat, amik során megölt négy embert, köztük két rendőrrel.

A férfit Nagano régióban, Nakano városához közel fogták el egy farmon. A rendőrség időközben megerősítette, már nem három, hanem négy halálos áldozata van a támadásnak. Az éjszaka folyamán egy idős nő is életét vesztette, aki ugyan kórházba tudtak vinni, később belehalt a sérüléseibe.

Soron kívül Eddig 425 897-en kapták meg a negyedik covid elleni oltásukat Magyarországon

Korábban egy nő és két rendőr vesztette életét a támadásban. A rendőrség az AFP-nek adott közleményében azt mondta, egy 31 éves gyanúsítottak vettek őrizetbe a hajnali órákban. A támadó vadászpuskával hajtotta végre az akcióját, és az ehhez hasonló erőszakos bűncselekmények igen ritkák Japánban.

Japánban alacsony a gyilkosságok aránya, és a világ legszigorúbb fegyvertörvényének egyike van érvényben az országban. Egyelőre nem derült ki, mi volt a támadó indítéka, és nem hozták nyilvánosságra a gyilkos személyazonosságát – írja a CNA.

A média beszámolója szerint a nakanoi városi közgyűlés elnökének fiáról van szó. A tanúvallomások szerint férfinél egy nagy kés is volt, amivel az egyik áldozatát hátba szúrta. A Kyodo News által idézett szemtanú szerint a támadó azt mondta az egyik áldozata, a nő kapcsán, hogy végzett vele, mert meg akarta tenni.

Ezt követően a helyszínre sietett rendőrökre lőtt egy vadászpuskával. Ekkor halt meg a két rendőr, akik 46 és 61 évesek voltak. Két nő, köztük a gyanúsított édesanyja kimenekült az elbarikádozott házból – egyikőjük 20 óra 35 perc körül rohant ki, míg a másik nem sokkal éjfél után került biztonságba.