Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

Rendőrautónak ütközött egy migránsokat szállító kisbusz Szombathelyen

Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A sofőrön kívül a tehergépkocsiban tizenhat személy utazott, akik marokkói és tunéziai állampolgárnak mondták magukat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Győri Osztályának információi alapján az egyenruhások 2022. október 28-án a hajnali órákban, egy Szombathely irányába közlekedő francia forgalmi rendszámú tehergépkocsit akartak intézkedés alá vonni – írja a police.hu.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

A tunéziai állampolgárságú gépkocsivezető haladása során eddig tisztázatlan körülmények között felhaladt a gyalogjárdára, majd az úttestre visszatérve egy szolgálati gépkocsinak ütközött.

Az ütközést követően a járműből a gépkocsivezető és több utasa is kiszállt és elfutott a helyszínről, őket a járőrök a környező utcákban elfogták. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A sofőrön kívül a tehergépkocsiban tizenhat személy utazott, akik marokkói és tunéziai állampolgárnak mondták magukat.

Fotó: police.hu

Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tunéziai állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.