Megszólalt a rendőr, aki részt vett az agárdi autósüldözésben

Fotó: police.hu
not image

Borbély Fanni

2022. január 14. - 20:06

A rendőr is meglepődött a nem mindennapi eseten, és hozzátette, ilyet is csak a filmekben lehet látni.

Dér Attila, a gárdonyi rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka az RTL Híradójának nyilatkozott a nem mindennapi autós üldözésről, mely szerda este történt Agárdnál, amikor egy német rendszámú autó sofőrje több alkalommal is megpróbálta leszorítani a rendőrautót az útról, ám végül egy árokban kötött ki Kisfaludnál.

“Láttam, hogy a kocsiban egy férfi ül, aki hirtelen a rendőrautónak kormányozta a járművét. A filmekben lehet ilyeneket látni”

– mondta az esetről Dér Attila, aki a rendőrautót vezette.

Azt is megosztotta, hogy először a fekete színű BMW rendszámtáblája lett gyanús neki, ezért meg is kezdte volna az intézkedést a sofőrrel szemben, ám ahogy elindult a BMW felé, a sofőr padlógázzal elhajtott. Dér Attila, aki a rendőrautót vezette, azonnal bekapcsolta a szirénát, és egészen Székesfehérvárig üldözte a BMW-t, ahol végre sikerült beérnie.

“Láttam, hogy a kocsiban egy férfi ül, aki hirtelen a rendőrautónak kormányozta a járművét”

– osztotta meg a rendőr.

Hozzátette, sikeresen ellenkormányzott, ezért megakadályozta, hogy végül lesodródjanak az útról, ám nem sokkal később egy alsóbbrendű úton folytatták az autós üldözést, ahol a rendőrök végül beérték a BMW-t, és sikeresen meg is állították. Amikor Dér Attila kiszállt a rendőrautóból, hogy elfogja a férfit, akkorra már megadta magát.

“Nem állítom, hogy fel voltam készülve erre a helyzetre, de tudtam mit csinálok, száz százalékig”

– zárta a történetet a rendőr.