Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Rendkívüli bejelentést tett Karácsony Gergely: új rezsitámogatási rendszert vezetnek be a fővárosban

Budapest, 2022. május 25. Karácsony Gergely fõpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Összeveszett a DK és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fõvárosi Közgyûlés erre a napra összehívott ülése. MTI/Bruzák Noémi

Bense Róbert

2022. augusztus 24. - 15:36

A főpolgármester a Fővárosi Idősügyi Tanács ülése után jelentkezett be közösségi oldalán.

Karácsony Gergely közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében elmondta, hogy a Fővárosi Önkormányzat rezsitámogatási rendszert vezet be. A főpolgármester a Zuglóban korábban kidolgozott szociális támogatási elemét terjeszti ki Budapest egészére.

Ennek kapcsán a rászoruló családok és idősek 20.000 forintos rezsitámogatást kapnak. Karácsony kiemelte, hogy a szociális támogatások biztosítása alapvetően a kormány feladata lenne, „de úgy tűnik, ők most mással vannak elfoglalva” – mondta.

A főpolgármester úgy véli, hogy nekik kell helyettük lépni. Az új rendszerben a nehéz helyzetben lévő családok és a létminimum alatt élő nyugdíjasok évi 48 ezer forint támogatást kaphatnak. Ezt a villany, a víz, a gáz, valamint a távhőszámláikból fogják leírni.

A „valódi átlagnyugdíjnál” kevesebbet kapó nyugdíjasok évi 24 ezer forintnyi támogatásra lesznek jogosultak. A támogatásokat október 1-től lehet igényelni, a kerületi önkormányzati irodákban érdemes tájékozódni a lehetőségekről.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.