Rendkívül hasznos funkcióval fog bővülni a Google Fordító

Gyémánt Péter

2020. január 29. - 16:07

Egy tegnapi esti San Franciscó-i eseményen a Google bejelentette, hogy a Google Fordító egy rendkívül hasznos funkcióval fog bővülni: képes lesz átiratot készíteni egy nyelvről egy másik nyelvre, valós időben.

Ez a funkció számodra főleg akkor lehet hasznos, ha sok meetingre jársz, vagy például sok interjút készítesz, az új funkcióval pedig temérdek mennyiségű időt spórolhatsz meg, hiszen nem kell elkészítened majd a meeting vagy az interjú szövegének átiratát.

Az új funkciót a Google jelentette be a tegnap esti San Franciscói eseményén, a Google Fordító készülőben lévő funkciójáról pedig a The Verge számolt be.

A beszámolóban azt is hozzáteszik, hogy a funkció eleinte csak élőben lesz elérhető, és már a telefonon lévő hangfelvételek esetében nem fog működni. Az átirat-készítés a Google AI-ján alapszik, és a felhőből nyeri ki a szükséges információkat. Nem meglepő módon a funkció Androidon fog debütálni.

A CNET szerint a funkció tesztelése több nyelven is zajlik, például angolul, németül, franciául és spanyolul.

A Google-nek már most is van átirat-készítésre alkalmas funkciója, azonban ez csak a Pixel-telefonokon érhető el a hangrögzítő-alkalmazásban, és csak angol nyelven működik.

A Google arról egyelőre nem adott tájékoztatást, hogy a Google Fordító mikor kapja meg az átirat-készítő funkciót.