Rekordmennyiségű járművet szállított le a Tesla, de még így is kevés az eladás

Fotó: Unsplash/Vlad Tchompalov
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Úgy tűnik, hiába a nagy árcsökkentés, ugyanis egyre erősödik a verseny a piacon, miközben a borús gazdasági kilátások szintén visszavetik az eladásokat.

A Guardian jelentése szerint a Tesla vasárnap arról számolt be, hogy negyedéves szinten rekordmennyiségű járművet szállítottak le, ám a negyedéves növekedés az eladások tekintetében még így sem számít komolynak, még annak ellenére sem, hogy árcsökkentést eszközöltek.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

A Tesla az év első három hónapjában összesen 422 875 járművet szállított le, mely 4 százalékkal haladja meg az előző negyedéves eredményt, és 36 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakát.

Elon Musk pedig kijelentette, arra számít, hogy idén több mint 2 millió járművet szállítanak le, mely 52 százalékkal lenne több, mint a tavalyi eladások összessége.

A befektetők azonban aggódnak, hiszen a Tesla januárban globális szinten átlagosan 20 százalékkal csökkentette árait, ezzel pedig elindította az árháborút a piacon: a Model Y például korábban 65 990 dollárba (23,1 millió forint) került, most azonban 54 990 dollárért (19,2 millió forint) árulják.

Gene Munster, a Deepwater Asset Management ügyvezető partnere úgy véli, ideje volt az árcsökkentésnek, ami meglátása szerint azt jelzi, hogy egyre szorosabb a verseny a piacon. Hozzátette azonban, a számok azt mutatják, hogy ugyan gyorsultak az eladások, mégsem olyan mértékben, mint ahogy azt Elon Musk eltervezte.