Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

Rekordfogás: egymilliárd dollár értékű folyékony metamfetamint foglaltak le

Fotó: Pixabay
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A folyékony, mintegy 1,8 tonnányi kábítószert kókuszvizes dobozokba rejtették, a lefoglalt metamfetamin becsült összértéke pedig egymilliárd dollár.

A Sky News beszámolója szerint az ausztrál hatóságok Hongkongban csaptak le a szállítmányra, a lefoglalás során pedig megállapításra került, hogy a kókuszvizes dobozokba rejtett kábítószer folyékony metamfetamin, melynek becsült utcai értéke mintegy egymilliárd dollár.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Az ausztrál rendőrség “A-osztályúnak” minősítette a kábítószert, melyet a bűnözők eredetileg Ausztráliába szántak eladásra, ám a hongkongi hatóságokkal együttműködve lecsaptak a rekordmennyiségű kábítószerre.

Az ausztrál szövetségi rendőrség közlése szerint a szállítmányt mexikói és az ausztrál belügyminisztérium hírszerzési forrásainak segítségével tudták beazonosítani: a nemzetközi együttműködés eredményeképpen pedig október 23-án meg is találták a gigaszállítmányt.

Patrick Gordon nyomozó főfelügyelő megosztotta, azért is rendkívüli ez a lefoglalás, mert az Ausztráliában történő illegális kábítószer-használatból származó összegek egy sor veszélyes és brutális kartellt, valamint törvényen kívüli motoros bandák működését finanszírozza.