Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Vége a szezonnak, rekordot döntött a Budapest Park nézőszáma

Fotó: Az Irie Maffia együttes koncertje a Budapest Park nyitónapján, 2013. április 25-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Takács Petra

2022. október 4. - 02:40

A nagy befogadóképességgel bíró helyszín a koncertek és afterek tekintetében rekord mennyiségű teltházat (21) könyvelhetett el. Eközben mintegy 60 százalékban kész van a jövő évi programnaptár, és már teltházas a jövő májusi Kispál és a Borz-koncert.

Rekord nézőszámmal zárta szezonját az idén tíz éves Budapest Park. A szórakozóhely és kulturális komplexum koncertjeire mintegy 610 ezer ember volt kíváncsi.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Április közepétől októberig 88 koncertnapon 176 előadó fordult meg a nagyszínpadon. A minden eddiginél több külföldi fellépő között volt mások mellett Billy Idol, a Pet Shop Boys vagy a Deftones – közölte a Park hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a koncerteket monumentális kivetítőkön követhette nyomon a közönség, a kiváló hangminőség érdekében számos újítást vezettek be, és jelentősen csökkent a környezet zajterhelése is. A Fővárosi Közgyűlés a napokban további öt évre, 2027 végéig meghosszabbította a helyszín területhasználati engedélyét.

A nagy befogadóképességgel bíró helyszín a koncertek és afterek tekintetében rekord mennyiségű teltházat (21) könyvelhetett el. Eközben mintegy 60 százalékban kész van a jövő évi programnaptár, és már teltházas a jövő májusi Kispál és a Borz-koncert.

Az újítások közé tartozik a hibrid repohárrendszer bevezetése, ami a korábbiaknál jóval környezetbarátabb és vendégközpontúbb megoldásnak bizonyult.

A tavaszi szezonnyitó segélykoncert teljes jegybevételével, mintegy 4,5 millió forinttal a háború civil károsultjait támogatták a Budapest Bike Maffia, a Magyar Vöröskereszt, a Migration Aid és az UNICEF Magyarország szervezetein keresztül. Az évad során a honlapon keresztül bárki megvásárolhatta az ezer forintos adományt, amelyből további 1,77 milliót gyűjtöttek az előbb említett szervezetek számára. A májusban tartott jótékonysági futás nevezési díjából befolyt 2,35 millió forintot a Pető Intézetnek ajánlották fel.

A Budapest Park idén is helyszínt biztosított a Rainbow Partynak, támogatta az Átrium színházat, a Vesta Home-mal közös Alkoss szabadon elnevezésű pályázattal pedig óvodáknak segített.

Háromszor rendezték meg a Pöttömkert gyerekprogramot, helyet adtak a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kiállításának, a zenészek ruhatárából kínáltak a szintén jótékonysági vonatkozású Repeat gardróbvásáron, a női civil szervezetek munkáját pedig a Margaret Island Flower Power koncertjén mutatták be.

Bár a szezon a Quimby szombati teltházas koncertjével lezárult, november elején megjelenik a Budapest Park elmúlt tíz évét bemutató képes kötet Backstage címmel a Libri Kiadó gondozásában, decembertől pedig a “téli Parkba”, azaz a Jégvilágba várják a korcsolyázni vágyókat.

(MTI)