Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Rekordot döntöttek az új állampapírok: 300 milliárd forint 2 nap alatt 

Fotó: MTI/Rosta Tibor
Gazdaság
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése alapján mindössze 2 nap alatt 300 milliárd értékben vásároltak belőlük a családok. 

Csütörtökön indult útjára az új, 11 százalék feletti kamatozású Prémium Magyar Állampapír két formában, amelytől sokat várt a pénzügyminisztérium, és a népszerűségét mutatja, hogy a Webkincstár oldala már az első nap nem bírta a terhelést. 

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

Varga Mihály pénzügyminiszter most arról számolt be, hogy még az előzetes várakozásokhoz képest is jobban teljesítettek, ugyanis rekordot döntöttek meg: „2 nap alatt 300 milliárd!” – írta a közösségi oldalára.  

Ezután egy részletező videóval jelentkezett, amelyben elmondta, hogy „rekordértékesítéssel indultak az új, magas kamatozású állampapírok”. 

„Ma reggel arról tájékoztatottam a Gazdasági Kabinet tagjait, hogy az első két napban 300 milliárd értékben vásároltak a családok a Bónusz, illetve a Prémium Magyar Állampapírokból” – mondta Varga Mihály. 

„A minden eddiginél nagyobb érdeklődés annak köszönhető, hogy az állampapírok 11 százalék feletti kamatozású, biztonságos, kamatadómentes, a háborús infláció ellen védelmet nyújtó befektetést jelentenek a családoknak” – jelentette ki. 

Hozzátette, hogy „az állampapírok személyesen és online is megvásárolhatók a Magyar Államkincstárnál, a Postán, és a forgalmazó bankoknál”.