Rejtélyes, színes ufókat kaptak lencsevégre Kínában

not image

Kulcsár Péter

2020. augusztus 2. - 14:44

Az éjszakai égbolton igazán különös jelenségre lettek figyelmesek az egyik távol-keleti nagyváros lakói.

Az éjszakai égbolton igazán különös jelenségre lettek figyelmesek az egyik távol-keleti nagyváros lakói.

Fogalmunk sem lehet arról, valójában hogyan nézhet ki egy földönkívüli űrhajó, csupán a sci-fi filmekből és a 20. század elejéről származó állítólagos harmadik típusú találkozások miatt gondol mindenki a csészealj formára.

Talán már kódolva van a modern ember agyába, hogy ha egy ismeretlen eredetű fényforrást érzékel, akkor egyből valamilyen nem e világi szerkezetre gondol. Ugyanez lehetett a helyzet Sencsen lakosaival is, akik július 25-én sziporkázó színkavalkádot vettek észre az éjjeli égbolton.

A Kuangtung tartományban található kínai metropoliszban az ufók szemtanúi azonnal kamerát és telefont fogtak, majd felvették a furcsa foltokat, amelyeket tökéletesen ki lehetett venni még a város fényei által elvakított szürkés, fátyolos égen is. A világos pöttyök a felhőkarcolók között bukkantak fel, és vörös, sárga, valamint zöld szíenekben pompáztak, elrendeződésük pedig teljesen véletlenszerűnek látszódott.

A bizarr jeleneteket a Weibo kínai közösségi platformon osztották meg először, ahol mindenki egyből ufókként, illetve földönkívüli űrhajókként könyvelték el a csillogó fényeket.

Habár óriási szenzációnak számítana, ha E.T. valóban meglátogatott volna minket így a koronavírus-járvány közepén, azonban sokak szomorúságára korántsem erről volt szó. A Sencseni Meteorológiai Intézet szerint úgynevezett fénypilléreket láthattak az égbolton – ezek a különleges jelenségek akkor keletkeznek, amikor hidegebb klíma hatására a Holdhoz, a Naphoz vagy az utcafények egyszerűen visszaverődnek a levegőben lévő jégkristályok csillogó felületéről.

Kifejezetten ritka eseménynek számít ez a trópusi Sencsenben, ahol nyáron átlagosan 34 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet, azonban a fénypillérek sokkal jobb magyarázattal szolgálhatnak az ufókhoz képest.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/ismet-egy-rejtelyes-oriasi-felho-jelent-meg-a-marson/