Dollár
431,79 Ft
Euró
423,20 Ft
Font
482,09 Ft
Bitcoin
19,433 $

Rejtélyes, gyógyíthatatlan bőrbetegség szedi az áldozatait

not image

Kulcsár Péter

2020. november 22. - 16:13

Több mint ötszáz szenegáli halásznál azonosítottak egy mindezidáig ismeretlen rendellenességet, mely során hatalmas kiütések, hegek és hólyagok jöhetnek létre a bőrfelület bármelyik részén.

Több mint ötszáz szenegáli halásznál azonosítottak egy mindezidáig ismeretlen rendellenességet, mely során hatalmas kiütések, hegek és hólyagok jöhetnek létre a bőrfelület bármelyik részén.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Az egészségügyi hatóságok helyi koordinátora, Ousmane Gueye elmondása szerint az összes fertőzött a fővároshoz, Dakarhoz közeli halászfaluból származik, amelyet azóta karantén alá helyeztek:

“Egy dermatitiszről beszélünk, amit valamilyen fertőző betegség idézhetett elő. További vizsgálatokat folytatunk annak reményében, hogy kiderítsük, milyen kórokozó állhat az elváltozások mögött.”

Az RT riportja alapján kiterjedt léziók és gennyes kiütések alakulhatnak ki az érintett személyek arcán, végtagjain és nemi szervein, mellettük magas láz és erős fejfájás jelentkezhet. A közösségi médiában is megjelentek a tünetekkel kapcsolatos fényképek, amelyeken hatalmas hólyagok láthatóak a fertőzött halászok száján és kezein.

Az első esetről még november 12-én számoltak be, amikor is egy Thiaroye sur Mer közösségben élő fiatal férfi duzzadt arccal, száraz ajkakkal és szemvörösséggel küszködve kereste fel a háziorvosát.

Az egészségügyi hatóságok betiltották a halászatot a környéken egészen addig, amíg ki nem derítik a fertőzés fő forrását. A kutatók mindeközben mintákat vettek a tengervízből, a halakból, valamint az algákból, és a szenegáli haditengerészet szakembereivel együtt azon dolgoznak, hogy rájöjjenek, mi okozhatta a rejtélyes betegséget.

Az egészségügyi miniszter, Abdoulaye Diouf szerint az előzetes nyomozások kizárták mind a bakteriális, mind a virális fertőzés lehetőségét. A szakértők azt feltételezik, hogy az algák szennyezettsége a felelős a történtekért, ugyanis mint azt az alábbi felvételen is láthatjuk, a szóban forgó terület tengerpartjai mentén extrém szintű a hulladék mennyisége, ami miatt nemrég rengeteg hal pusztult el.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.