Dollár
431,79 Ft
Euró
423,20 Ft
Font
482,09 Ft
Bitcoin
19,433 $

Rejtélyes fémmonolitra bukkantak a utahi sivatag kellős közepén

not image

Kulcsár Péter

2020. november 25. - 15:24

Egy helyi biológuscsapat bizarr, fémből készült monolitot talált Utahban, ami lázban tartja jelenleg a tudósokat, mivel eredete továbbra is kérdéses.

Egy helyi biológuscsapat bizarr, fémből készült monolitot talált Utahban, ami lázban tartja jelenleg a tudósokat, mivel eredete továbbra is kérdéses.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

A KSLTV televíziós csatornának Bret Hutchings pilóta adott egy interjút, amelyben elmesélte, mit látott, miközben helikopterével éppen a pusztaság felett repkedett az egyik gyönyörű, őszi délutánon:

“Az egyik biológus kollégánk fedezte fel, mi pedig fölé repültünk, hogy jobban megvizsgáljuk. Azt mondta izgatottan, ‘Hű, fordulj vissza, fordulj vissza!’, én meg csak úgy reagáltam ‘Mi van?’, erre ő: ‘Van ott lent valami, muszáj megnéznünk!'”

Egy nagyjából 3,5 méter magas, fényes monolit állt magányosan az egyébként természetes eredetű táj kellős közepén, ahová szinte senki sem jár, így a készítői valószínűleg azt akarták elérni, hogy távol legyen a furcsa tárgy az emberektől.

Azonnal az 1968-ban vetített 2001: Űrodusszeia film juthat az eszünkbe, amelyben a földönkívüliek a Naprendszer égitestjein elhelyezett monolitokkal jelezték, hogy egykoron meglátogattak minket.

“Még vicceltünk is egymás között, hogy ha valamelyikünk hirtelen eltűnik és elrabolnak minket az idegenek, akkor a többiek majd elindulnak megkeresni az elveszett társakat.”

tette hozzá Hutchings.

Azóta sem sikerült kideríteni, valójában mit kereshet ez a hatalmas fémmonolit kilométerekre a civilizációtól egy elhagyatott területen.

A pilóta feltételezése szerint egy újhullámos new wave művész alkothatta meg, aki óriási sci-fi rajongó lehetett, máskülönben fogalma sincs, mi célt szolgálhat a furcsa, csillogó fémdarab a sivatag ezen szegletében.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.