Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Mióta itt jártál:

Régóta várt jó hírt kaptak az androidos felhasználók

TÉMÁK:
#android #Google
Fotó: Google
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Úgy tűnik, a Google megelégelte, folyamatosan nő a rosszindulatú szoftvereket tartalmazó androidos alkalmazások száma.

Szigorított a Google az Android-alkalmazásokra vonatkozó irányelveken, aminek köszönhetően a jövőben sokkal nehezebbé válik olyan rosszindulatú alkalmazások telepítése, amelyekkel többnyire az operációs rendszer régebbi verzióját használó felhasználókat és azok készülékeit célozták meg.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

A 9to5Google által észrevett kódváltoztatás ugyanis arra utal, hogy az Android 14 esetében a jelenleginél magasabb biztonsági követelményeknek kell majd megfelelniük az alkalmazásoknak, ha pedig ez hiányzik, az operációs rendszer akár blokkolhatja is a gyanúsnak vélt appok telepítését.

Az egyik legfontosabb változtatás, hogy a fejlesztők által készített alkalmazásoknak az Android legalább 12-es verzióját kell majd megcélozniuk, ami amellett, hogy a jelenleginél sokkal jobban védi a felhasználókat, az alkalmazások teljesítményére is jó hatással lehet. Fontos információ, hogy a változtatás ellenére az így elkészített/frissített alkalmazások továbbra is használhatók lesznek a régebbi készülékeken, csak épp már sokkal biztonságosabb módon.

A szigorúbb API-követelmények egyben azt is jelentik, hogy az Android 14 egyes alkalmazások telepítését is blokkolhatja, ám erre első körben csak akkor kerül majd sor, ha a megfelelő biztonsági szintet nélkülöző applikáció a régebbi operációs rendszereket használó készülékeket célozná meg.

A tervek szerint a fenti módosítások a Play Áruház követelményeinek nem megfelelő, de APK-fájlként bizonyos helyekről letölthető alkalmazások telepítésének is búcsút intene, ami szintén nagyban elősegítené a felhasználók biztonságérzetének növelését.

A 14-es verzió kapcsán más területen is szorgoskodik a Google, ugyanis az eSIM-átvitel területén is áttörést hozhat az új rendszer, amely az iPhone készülékeknél már elérhető funkcióból merítene ihletet.

Az Android 14 első béta verziójának érkezése idén április környékén várható.