Dollár
387,52 Ft
Euró
394,82 Ft
Font
467,92 Ft
Bitcoin
23,912 $

A regionális kormányzó elrendelte Liszicsanszk evakuálását

Vázát tesz az ablakba egy férfi orosz tüzérségi támadásban megrongálódott otthonában a kelet-ukrajnai Bahmutban 2022. június 26-án. Az ukrajnai háború kezdete óta mintegy 5,7 millió ukrán állampolgár menekült az Európai Unió területére, és több mint 7 millió ember kényszerült otthona elhagyására Ukrajnán belül. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Borbély Fanni

2022. június 27. - 16:33

A regionális kormányzó szerint eljött az ideje az evakuálásnak, ugyanis a helyzet napról napra egyre rosszabb a városban.

Szerhij Hajdaj, Ukrajna luhanszki régiójának kormányzója hétfőn felszólította a lakosságot, hogy azonnal hagyják el a várost, s kijelentette, a helyzet napról napra egyre nehezebb Liszicsanszkban – írja a Guardian.

Soron kívül Mulasztás lenne, ha az Egyesült Államok nem reagálna Kína tajvani fenyegetésére

Egy, a Telegramon közzétett bejegyzésében felszólította a lakosságot az evakuálásra:

“Tisztelt Liszicsanszk város közösségének lakói, s hozzátartozóik! Az életet és az egészséget fenyegető valós veszély miatt azonnali evakuálásra szólítok fel mindenkit. A városban egyre nehezebb a helyzet. Mentsétek magatokat és szeretteiteket, vigyázzatok gyermekeitekre. Biztosak lehettek abban, hogy az evakuálás után gondoskodni fognak mindenkiről.”

Miközben a kormányzó evakuálásra szólította fel a lakosságot, addig az orosz fél azt állítja, hogy az orosz csapatok már öt irányban is behatoltak Liszicsanszkba, céljuk pedig, hogy körbezárják az ukrán erőket.

Az oroszok jelenleg délről, a tüzérségi erők bevetésével próbálják bevenni a várost, és elvágni az utakat az ukrán erők előtt, ráadásul több rakétacsapást is intéztek a város ellen.