Régészeti kincseket talált egy férfi egy elásott ALDI-s táskában

Twitter/Aldi
not image

Kulcsár Péter

2021.május.26 - 13:49

Több mint kétmillió forint értékű régészeti leletekre bukkant egy férfi, aki először nem akart hinni a szemének, mit is rejt valóban a táska.

Charles Cartwright újonnan vásárolt fémdetektorát avatta fel, első bevetése után nem sokkal később pedig rá is talált első zsákmányára – olvasható az ATV beszámolójában.

Az eszköz jelzése után azonnal ásni kezdett, majd pár perc múlva egy ALDI-s táskára bukkant a föld alatt. Ez még nem volt túlságosan izgalmas, szemben azzal, amit talált benne.

Kinyitotta a zacskót, majd a belsejében nagyjából 5 500 font értékű leletekre bukkant, melyek között voltak római, viking és egyiptomi műtárgyak is, amiket körülbelül 4 évvel ezelőtt loptak el egy műgyűjtőtől.

Az ellopott értékeket végül visszajuttatták eredeti tulajdonosához, hála a férfi jótékony szellemének.

A kincsek elrejtője úgy gondolhatta, jó ötlet álcázni az eltulajdonított műtárgyakat, Catwrightnak éppen ez tette gyanússá a dolgot, hiszen a rómaiaknak még nem volt ALDI-juk.

Az eset egyébként egy olyan brit régióban történt, ahol rendszeresen találnak ókori és középkori ékszereket, tárgyakat és különféle eszközöket, amelyek rendkívüli értékkel rendelkeznek.