Lehullt a lepel a pénztárcabarát Redmi Note 11 Pro csúcsmobilról

Redmi
not image

Kulcsár Péter

2021. október 27. - 06:38

A Xiaomi leányvállalata a hivatalos show előtt két nappal bemutatta a Note-széria újgenerációs csúcsmodelljét.

Eddig már ízelítők sorozatát kaphattuk meg a kínai Weibo közösségi oldalnak köszönhetően, mára azonban már kiderült, pontosan hogyan néz majd ki a Redmi Note 11 Pro, illetve milyen specifikációkkal rendelkezik.

A Note-sorozat legújabb csúcsmobilja a TSMC félvezetőgyártó 6 nanométeres technológiájával előállított Dimensity 920 lapkakészlettel lett felszerelve, két Cortex A-78 maggal, illetve egy Mali-68 MC4 grafikus vezérlővel.

A Xiaomi felfedte, hogy az AnTuTu v9 benchmark teszteken 500 949 pontot ért el a készülék, ami egyedi gőzcellás hűtést kapott, ami azt jelenti, hogy elméletileg nem forrósodik fel még a legnagyobb terhelés alatt sem.

A Redmi Note 11 Próról lőttek néhány promóciós fotót is, melyeken látszik a hátlapon ékeskedő kamerasziget a 108 megapixel felbontású főszenzorral, valamint az egyedi, lekerekített dizájnnal ellátott keret.

Fontos megjegyezni, hogy október 28-án ennél sokkat többet tudhatunk majd meg az okostelefonról, nem mellesleg az alapmodell is debütálni fog, ami jóval olcsóbb lesz, továbbá érdemes hozzátenni, első körben csupán a kínai piacon dobják piacra a készülékeket, és leghamarabb valamikor december tájékán jelenhetnek meg csupán Európában.