Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Valami eszméletlenül jól szól az F1-es Red Bull V8-as motorral (videó)

Fotó: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjának harmadik szabadedzésén a montmelói pályán 2019. május 11-én. A futamot május 12-én rendezik. MTI/EPA/Alejandro Garcia
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Azok, akik imádták a V8-as erőforrások hangját, most egy kicsit megkönnyezhetik a videót, mert a V8-as még mindig eszméletlenül jól szól.

A Forma-1 sok kritikát kapott az új erőforrások hangja miatt, ám haladni kell a korral! Teljesen érthető, hogy miért váltott generációt az F1, hiszen egyrészt a motorsportok csúcsáról beszélünk, másrészt ezzel releváns az autógyártás.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Ettől függetlenül még mindig kiráz bennünket a hideg, ha valahol meghalljuk a legendás V10-es hangját, melynél nincs karakteresebb, legalábbis számunkra. Jól emlékszünk még azokra az időkre, amikor már kilométerekről hallottuk, ahogyan elhúz egy V10-es motorral felszerelt F1-es gép.

Több mint szerencsésnek érezhették magukat, akik ebben a korszakban követték figyelemmel a Forma-1-et a hanghatások miatt. A V8-as ugyan visszalépés volt hanghatásokban, még mindig megvolt a hidegrázás.

Időről időre újra hallhatjuk a V8-ast a különböző bemutatókon, hála a Red Bullnak, mely Bathurtsben is megmutatta, miről is szól ez. Egy régi modellt, az egyik RB7-est vették elő a „bikák”, majd pályára is küldték a V8-as aggregáttal felszerelt szörnyeteget.

Igazán nincs is mit hozzáfűzni ehhez, csak nézzétek meg a videót, ahogyan a régi V8-as még mindig kegyetlenül jól szól. Valahogyan egészen más így figyelni egy F1-es autót mozgás közben a pályán.