Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Benzema-parádé a Real Valladolid ellen (videó)

Fotó: EPA/R. Garcia
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Karim Benzema a sérülését követően gólokkal tért vissza, az aranylabdás csatár ott folytatja, ahol azt korábban abbahagyta.

Már sosem tudjuk meg, hogyan alakult volna a francia válogatott sorsa a katari világbajnokságon, ha Benzema kész a játékra. Ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy sokkal többet tudott volna tenni a csapatért, mint Mbappé, akinek a három gólja is kevés volt a döntőben Argentína ellen.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A Real Madrid klasszis csatára időközben visszatért a pályára, és neki köszönhetően is győzelemmel hangoltak a 2023-as évre. Nem lehettek nyugodtak, mert csak a mérkőzés hajrájában dőlt el a három pont sorsa.

A nem éppen acélos Real Valladolid igencsak feladta a leckét a Real Madridnak, és az első gólra 83 percet kellett várnia a publikumnak. Miután a 82. percben Leon piros lapot kapott, jöhetett a büntető, amihez Benzema állt oda.

A francia aranylabdás nem hibázott, köszönte a lehetőséget, hogy bevágta a labdát a hálóba. A 89. percben pedig akcióból tette meg ugyanezt, amikor Camavinga passzát értékesítve beállította a végeredményt.

Ezzel, ha egy ponttal is, de a Real Madrid vezeti a bajnokságot, ugyanakkor a Barcelonára még vár a 15. forduló, amit december 31-én, délután fognak lejátszani az Espanyol ellen hazai pályán. A vendégek csak a 17. helyen állnak, így papíron Xavi csapatának simán hoznia kellene a három pontot, amivel újra ők lennének a tabella élén.