Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Összefoglaló videón a Real Madrid rendkívül fontos győzelme a Valencia ellen

Fotó: EPA/Kiko Huesca
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Real Madrid igyekszik tartani a lépést a rivális Barcelonával, amihez a Valenciát is le kellett győzniük a LaLiga legutóbbi fordulójában.

Fontos napokon van túl a Barcelona, mely nem várt módon már 50 pontos 19 fordulót követően. Tekintve a keretet, az anyagi nehézségeket, ez egy több mint erős eredmény a csapattól, mely ráadásul új edzővel dolgozik.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Xavi eredményes munkát végez, és a csapata eddig csak egy alkalommal kapott ki a LaLiga 2022/2023-as kiírásában. Az egyetlen vereség mellett kétszer játszottak döntetlent, addig a Real Madrid háromszor, és eggyel többször kapituláltak.

Emiatt a madridiak 5 pontos hátrányban várják a folytatást, és legutóbb a Valencia legyőzése lendületet adhatott nekik. Az Ancelotti irányította alakulat hazai pályán fogadta a szebb napokat is megélt Valenciát, mely mindössze 1 pontra van a 18. helytől, ami már kiesést jelent a LaLigából.

Az első gólra gyakorlatilag egy félidőt kellett várnia a madridi publikumnak, bár sokáig nem örülhettek Rudiger találatának, amit a VAR-on keresztül visszavontak. A második félidő elején az 52. percben Asensio gólját azonban már megadták, a gólpassz Benzema nevéhez fűződött.

Két perccel később V. Junior gyakorlatilag mindent eldöntött, és ezúttal is a francia aranylabdás volt az előkészítő. A 72. percben a Valenciának még a halvány reménye is elveszett az egyenlítésre Paulista azonnali kiállításával, több gól nem esett a mérkőzésen.