Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,035 $

A Real Madrid kész 1 milliárd eurót fizetni Mbappéért

Fotó: A francia Kylian Mbappé a legtöbb gólt szerző játékosként elnyert aranycipővel elmegy a vb trófeája mellett, miután csapata 4-2-re kikapott a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína-Franciaország mérkőzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Real Madrid akár 1 milliárd eurót is fizetne azért, hogy a PSG támadója a LaLigában folytassa tovább a pályafutását.

Mbappét nem véletlenül tartják az egyik legjobb támadónak, ráadásul még mindig nagyon fiatal. A képet némileg árnyalja, hogy a nagy rivális Haaland, aki őrületes tempóban termeli a gólokat a Manchester Cityben, nem lehetett ott a katari világbajnokságon.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Mbappé ugyan eljutott a döntőig Franciaországgal, még a mesterhármasa is kevés volt ahhoz, hogy megállítsák Lionel Messiéket. Hónapokkal ezelőtt úgy tűnt, hogy a PSG semmilyen összeggel nem tudja meggyőzni a csatárt, aki ingyen kerülhetett volna a Real Madridhoz.

A madridiak semmit nem bíztak a véletlenre, és tavaly télen készek voltak egy nagyobb összeget fizetni a PSG-nek, hogy biztosra menjenek. A francia klub elutasította az ajánlatot, bízván abban, hogy valahogyan meggyőzhetik a legfontosabb játékosukat.

Ez végül megtörtént, ami hatására nem kevés madridi szurkoló haragudott meg Mbappéra. A The Sun azt írja, hogy a Real Madrid nem adja fel, és egy rendkívüli pénzügyi csomag részeként a nyáron elcsábítanák a franciát.

Mbappé csak 2024-ig hosszabbított, és a Gazetta.it szerint a négy év alatt 1 milliárd eurót jelentene ez az esetleges átigazolás a Real Madridnak. Körülbelül 877 millió fontról van szó, amiből az átigazolási díj 132 millió lenne, tartalmazván az aláírási bónuszt és a jutalékot.

A négy év alatt 552 millió fontnyi bérköltséget jelentene a Madridnak Mbappé, aki már most is óriási pénzeket keres. Úgy tudni, hogy a Real elnöke, Florentino Perez még mindig rajong Mbappéért, annak ellenére is, hogy kudarcba fulladt a legutóbbi üzletük.

A PSG ragaszkodik a 24 éves sztárhoz, és valószínűleg újabb ajánlatot fog tenni neki, legkésőbb egy évvel a szerződése lejárta előtt. A Bajnokok Ligáját továbbra sem tudta megnyerni a francia klub, ami Mbappé számára is egy hiányzó trófea.