Jadon Sancho távozásának a Real Madrid örülhet a legjobban

Jadon Sancho, a Borussia Dortmund játékosa (b2) gólt rúg a Paderborn ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. május 31-i mérkőzésén. MTI/EPA/Getty Images pool/Lars Baron
not image

Nagy Noel

2021. július 24. - 11:03

Hivatalossá vált, hogy Jadon Sancho a Manchester United csapatába fog igazolni, ami azoknak igazán jó hír, akik Erling Haaland leigazolását tervezgetik.

Habár elsőre zavarosnak hangzik ez az állítás, de megalapozott: a Borussia Dortmund a nyár elején kijelentette, hogy nem fog kivándorlás indulni a sztárok részéről, legfeljebb csak egy kulcsjátékosuktól hajlandók megválni.

A Borussia Dortmundnak a tavalyi szezon során Erling Haaland és Jadon Sancho volt a két legnagyobb értéke, ebből az ifjú angol szélső lett végül az, aki távozik. Ez viszont azt jelenti, hogy Haaland legalább egy szezont maradni fog Németországban.

Ha a német klub ezen a nyáron nem válik meg tőle, akkor viszont aktiválódni fog a norvég gólzsák szerződésében elrejtett kivásárlási záradék, amely mindössze 75 millió euróról szól, ami Haaland szintjén aprópénznek nevezhető.

A Real Madrid pedig mindenképpen szeretne egy igazi sztártámadót igazolni és nagyon jó eséllyel szállhatnak be a Haalandért folytatott versenybe. Ezt azonban ahelyett, hogy 150 millió euró feletti összegért kellene versenyre kelniük, megúszhatják 75 millió euróból.

A Defensa Central tudomása szerint ráadásul a Dortmund külön ígéretet tett a madridiaknak, hogy Sancho az egyetlen sztár, aki távozik a nyáron, így szinte biztos, hogy Haaland pályafutása a Bundesligában folytatódik.

Ha ezt kiegészítjük azzal, hogy jó esélye van a blancóknak megszerezni ezen a nyáron Kylian Mbappét a PSG-től, akkor a 2022/23-as szezontól egészen félelmetes, Erling Haaland – Kylian Mbappé támadósorral állhatnak fel.