Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

A Real Madrid titkos fegyvere: Vinicius, a Bajnokok Ligájának igazi sztárja

Fotó: EPA/NEIL HALL
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. április 12. - 12:08

A brazil támadó az a játékos, aki a legtöbb gólszerzési lehetőséget alakította ki BL idei kiírásában: 15-öt. 

Vinicius a madridiak egyik legfontosabb eleme a Bajnokok Ligájában. Eddig kilenc mérkőzésen lépett pályára (hat a csoportkörben, plusz három a kieséses szakaszba), két gólt szerzett (mindkettőt a Sahtar Donyeck ellen, 5 percen belül, az 5-0-ra megnyert mérkőzés alkalmával). 

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

Emellett öt gólpasszt adott (mindegyiket Benzemának, az egyik segítette hozzá a csatárt az ezredik madridi találatához, majd kettő másikat a Chelsea ellen, míg a maradék kettőt a PSG ellen) ráadásul a csapattársai közül ő osztotta a legtöbb asszisztot, sőt, egy tizenegyest is kiharcolt a Sherriff Tiraspol ellen). 

Mára állandó szereplője lett Carlo Ancelotti alakulatának, sikeresen hálálta meg a bizalmat, amelyet az olasz mestertől kapott, és a játékszervezésben és a védekezésben is hasznos: a Bajnokok Ligája idei kiírásában 153 passznál jár, ebből 117 (76,47%) a pálya utolsó harmadában történt. 

Sprintben sem szokták utolérni, a másik nagy erényének számító cselezésben pedig 46,3 százalékos a hatékonysága. Ma pedig tovább javíthatja a statisztikáját, ugyanis a Real Madrid a Chelsea-t fogadja a Santiago Bernabeuban. 

(AS)