Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Fél Európa fente rá a fogát, végül a Real Madridé lett az ifjú brazil tehetség

MTI/EPA/Fernando Bizerra
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A klub részéről hivatalosan is megerősítették: Endrick a Real Madridé.

A Real Madrid csütörtökön bejelentette a 16 éves brazil sztárcsatár, Endrick szerződtetését. A Palmeiras támadója azonban csak 2024 nyarán csatlakozik a klubhoz, a szabályok szerint ugyanis csak 18 éves kora után csatlakozhat új csapatához.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Endrick Vinicius és Rodrygo nyomdokaiba léphet, akiket a Real Madrid szintén nagyon fiatalon szerződtetett. Endrickért 35 millió eurót fizet a Real Madrid, teljesítményétől függően pedig további eurómilliókat kaphat a Palmerias.

Többek között a PSG, a Chelsea és a Barcelona is próbálkozott Endrick szerződtetésével, ám a Real Madrid kitartóan ostromolta a klubot és a játékost egyaránt, a spanyol klub vezetősége pedig végül visszautasíthatatlan ajánlatot tett.

A Real Madrid volt az első klub, amely meghívta a játékost és szüleit, hogy látogassanak el Madridba, valamint a Valdebebas sportvárosba, amely 2024 júliusától a fiatal játékos otthona lesz – emlékeztetett a Marca.

Ez bevett szokás a kluboknál, ugyanakkor még nem jelenti azt, hogy a csapathoz is igazol. Korábban többek között Mbappé is vendégeskedett a Real Madridnál, ám végül mégis úgy döntött, hogy marad a PSG-nél.