Clouds
21 Budapest
Dollár
344,51 Ft
Euró
369,42 Ft
Font
428,87 Ft
Bitcoin
25,816 $

A Real Madrid elnöke számára figyelmeztetés a csapat jelenlegi teljesítménye

Madrid, 2023. január 29. Karim Benzema, a Real Madrid (j) és Kubo Takefusza, a Real Sociedad játékosa (b3) a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. január 29-i mérkõzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Sorozatban három elbukott El Clásico, a bajnokság lényegében oda.

Két fontos kérdésre kell koncentrálnia a Real Madridnak, melyek a következő hónapokban fontos változásokat hozhatnak a csapat körül. Az egyik Carlo Ancelotti sorsa, a másik pedig Karim Benzema jövője.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

Ancelotti esetében viszonylag egyszerűnek tűnik a képlet: ha sikerül trófeát nyerni a csapattal, minden bizonnyal marad, ám ha nem, úgy könnyen lehet, hogy az olasz mester távozik a kispadról.

Florentino Pérez klubelnöknek fájhat is a feje, hiszen azzal, hogy nem bólintott rá egy olyan középcsatár leigazolására, aki Benzema pótlását megoldhatná, illetve segítené a rotálást, nagyon nehéz helyzetbe hozta a csapatot.

A Real Madrid jelenleg Viníciusra és Benzemára épít, a francia Aranylabdás helyzetét azonban sérüléshullám nehezíti, és 35 évesen nem lehet tőle folyamatosan azt a csúcsteljesítményt várni, mint amit tavaly mutatott.

Az biztos, hogy a Real Madridnak erősítenie kell, méghozzá úgy, hogy lehetőleg biztosra menjenek, hiszen az Mbappé és Haaland körüli dráma, illetve a sikertelen próbálkozások a leigazolásukra most éreztetik negatív hatásaikat. Egy BL-győzelemmel azért vélhetően sokakat kárpótolnának, de nagyon nehéz dolga lesz a Realnak, ha idén kupával szeretnének elvonulni a nyári pihenőre.